Symmetrical Personal Training | Hypoxi | Power Plate | Icoone®

Αρχική   |   english | ελληνικά | русский   |   Φωτογραφίες   |   Πρόγραμμα Μαθημάτων | Επικοινωνία  
   
 
Hypoxi | Power Plate | Spa Massage | Personal Training | Icoone | Pilates

Θεραπευτικό Μασάζ

Η αφή είναι μία από τις πέντε αισθήσεις μας και μας επιτρέπει να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους και το περιβάλλον μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχουμε μια βαθιά, φυσική ανάγκη για σωματική επαφή και ότι το άγγιγμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την σωματική και την συναισθηματική μας υγεία. Ενώ πολλές δυτικές κοινωνίες έχουν αναπτύξει μια αρνητική αντίδραση απέναντι στην σωματική επαφή, ή κακώς συνδέουν το οποιοδήποτε άγγιγμα με το σεξ, στις περισσότερες άλλες κουλτούρες το άγγιγμα είναι αποδεκτό και οι άνθρωποι αγκαλιάζονται, κρατούνται χέρι-χέρι και φιλιούνται πιο συχνά. Στο άγγιγμα περιλαμβάνεται και το μασάζ, μια μη επεμβατική, εναλλακτική θεραπεία που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του άγχους και για την θεραπεία του πόνου και άλλων ασθενειών. Το πιο σημαντικό είναι ότι το μασάζ είναι μια προληπτική θεραπεία που μας κρατάει υγιείς.


Spa Massage Spa Massage Spa Massage Spa Massage

Θεραπευτικό μασάζ είναι ο χειρισμός των μυών και των ιστών του σώματος με την χρήση των χεριών. Χρησιμοποιείται για χαλάρωση και για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας, όπως ο πόνος στην πλάτη, φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα και η τενοντίτιδα, οι μυϊκοί σπασμοί, στραμπουλίσματα και εξαρθρώσεις, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και άλλων κακώσεων που προκαλούνται από επαναλαμβανόμενη κίνηση, κυκλοφορικά και αναπνευστικά προβλήματα και για την φυσική αποκατάσταση του σώματος μετά από τραυματισμό, ή χειρουργική επέμβαση. Επίσης, το μασάζ χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του άγχους και για την αποβολή των τοξίνων από το σώμα και υπάρχουν ενδείξεις ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Είδη Μασάζ

Υπάρχουν πολλά, διαφορετικά είδη μασάζ που το καθένα χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές ή ένα συνδυασμό τεχνικών και μόνο σε μερικούς τύπους μασάζ χρησιμοποιούνται λάδια ή εργαλεία. Τα πιο γνωστά είδη μασάζ είναι το Shiatsu, το Ταϊλανδέζικο μασάζ, το Σουηδικό, το Deep Tissue και η ρεφλεξολογία. Διαφορετικές τεχνικές έχουν συνδυαστεί ή προσαρμοστεί για την ανάπτυξη άλλων μορφών μασάζ που έχουν στόχο την θεραπεία συγκεκριμένων περιοχών του σώματος (μασάζ κεφαλιού και μασάζ πλάτης), συμπληρωματικές μορφές μασάζ (hot-stone massage), ή μορφές μασάζ που είναι κατάλληλα για ειδικές ομάδες, όπως μασάζ για αθλητές, γηριατρικό μασάζ, μασάζ για μωρά και εγκύους, καθώς και chair/ καθιστικό μασάζ.

Shiatsu

το Σιάτσου (η Ιαπωνική λέξη για την πίεση με τα δάκτυλα), είναι επίσης γνωστό σαν acupressure και βασίζεται στο Κινεζικό σύστημα των μεσημβρινών. Η πίεση εφαρμόζεται με τους αντίχειρες, τα δάχτυλα και τις παλάμες σε περιοχές του σώματος που έχουν προκαθοριστεί κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των αναγκών υγείας του πελάτη. Το Σιάτσου χρησιμοποιεί τεχνικές όπως ελαφρά κτυπήματα, συμπίεση, τρίψιμο, και πίεση που εφαρμόζεται κατά μήκος των μεσημβρινών για να ξεμπλοκάρει τις ενεργειακές εμφράξεις. Το Σιάτσου χαλαρώνει τους μυς και τους ιστούς, μειώνει και ελέγχει το άγχος, απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες, αυξάνει την ευελιξία, βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος, ρίχνει την πίεση και μειώνει την πνευματική αδημονία. Στο Σιάτσου δεν χρησιμοποιούνται βελόνες, εργαλεία ή λάδια και συνήθως γίνεται σε futon στρώμα στο πάτωμα. Το καθιστικό μασάζ χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές και προσφέρει πολλά από τα ίδια οφέλη. Γίνεται σε καρέκλα που είναι ειδικά σχεδιασμένη (μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια κανονική καρέκλα), ο πελάτης είναι πλήρως ντυμένος και το μασάζ μπορεί να γίνει οπουδήποτε.

Ταϊλανδέζικο Μασάζ

πιστεύεται ότι το Ταϊλανδέζικο μασάζ είχε αναπτυχθεί στην Ινδία πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια και πέρασε στην Ταϊλάνδη, όπου αρχικά εξασκήθηκε από τους μοναχούς σαν συστατικό της Ταϊλανδέζικης Ιατρικής. Είναι επίσης γνωστό σαν Ταϊλανδέζικη Yoga, επειδή ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τα χέρια, τα γόνατα, τις κνήμες και τα πόδια για να μετακινήσει το άτομο σε μια σειρά από τεντώματα τύπου γιόκας. Είναι χαλαρωτικό και αναζωογονητικό και αποτελείται από τεχνικές διάτασης και ελαφριάς πίεσης κατά μήκος των γραμμών ενέργειας του σώματος. Αυξάνει την ευελιξία, ανακουφίζει τους μυς και τις αρθρώσεις από την ένταση και ισορροπεί τα συστήματα ενέργειας του σώματος.

Σουηδικό Μασάζ

ένα πολύ γνωστό είδος μασάζ που αναπτύχθηκε στη Στοκχόλμη πριν μερικούς αιώνες. Στόχος του είναι να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα, τρίβοντας τους μυς με μεγάλες γλιστερές κινήσεις που γίνονται προς την κατεύθυνση της επιστροφής του αίματος προς την καρδιά. Άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο Σουηδικό μασάζ περιλαμβάνουν κυκλικές πιέσεις, οι οποίες εφαρμόζεται με τα χέρια και τις παλάμες, ζύμωμα, κτυπήματα, διατάσεις και κάμψεις. Το Σουηδικό μασάζ αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, απαλλάσσει τους μυς από τις τοξίνες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και απαλλάσσει από την ένταση.

Deep Tissue Massage

οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες με τις τεχνικές του Σουηδικού μασάζ. Επικεντρώνεται στα βαθύτερα στρώματα του ιστού των μυών, στους τένοντες και την περιτονία (το λεπτό προστατευτικό στρώμα ιστού που περιβάλλει τους μυς, τις αρθρώσεις και τα οστά). Έχει στόχο τους κόμβους και ελευθερώνει τους μυς από το χρόνιο στρες, μειώνει τη φλεγμονή και εξαλείφει τις ουλές του ιστού. Χρησιμοποιούνται κτυπήματα και εφαρμόζεται βαθιά πίεση με τα δάχτυλα. Οι τεχνικές προκαλούν πόνο για μερικές ημέρες μετά το μασάζ.

Ρεφλεξολογία

η ρεφλεξολογία, ή ποδομασάζ είναι ένας κλάδος του Ταϊλανδέζικο μασάζ και στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνεται ελαφριά πίεση που εφαρμόζεται με τα δάχτυλα, τα χέρια και με ένα ξύλινο εργαλείο σε σχήμα ράβδου. Βάζει στόχο συγκεκριμένα σημεία των ποδιών για να στείλει σήματα στον εγκέφαλο, προκειμένου να ισορροπήσει το νευρικό σύστημα και χρησιμοποιείται πίεση που εφαρμόζεται στις περιοχές αντανάκλασης που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα όργανα και άλλα μέλη του σώματος. Μειώνει το άγχος και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πονοκεφάλων, της αρθρίτιδας, των προβλημάτων πέψης και του πόνου στην πλάτη.

Αθλητικό Μασάζ

το αθλητικό μασάζ προορίζεται για τους αθλητές και τα ιδιαίτερα στοιχεία του είναι ειδικά για το κάθε ξεχωριστό άθλημα. Συχνά η θεραπεία επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως ο ώμος, ή το γόνατο. Προωθεί την ευελιξία, απομακρύνει την κούραση, βελτιώνει την αντοχή και βοηθά στην πρόληψη των τραυματισμών.

Hot Stone massage

πριν οι ζεστές πέτρες υιοθετηθούν από τους θεραπευτές εναλλακτικής ιατρικής σαν συμπληρωματική θεραπεία μασάζ, οι ζεστές πέτρες χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τους Ιθαγενείς της Αμερικής για τη θεραπεία του μυϊκού πόνου. Το μασάζ με ζεστές πέτρες περιλαμβάνει τη χρήση λείων, ζεστών πετρών (συνήθως βασάλτη) που τοποθετούνται στο σώμα για να βοηθήσουν τον πελάτη να χαλαρώσει και για να ζεστάνουν τους σφιγμένους μύες, έτσι ώστε να τους προετοιμάσουν για το Σουηδικό μασάζ. Επειδή οι πέτρες είναι πολύ ζεστές, το μασάζ με πέτρες απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα από την πλευρά του θεραπευτή. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, οι πέτρες τοποθετούνται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, στις παλάμες των χεριών, ή στην κοιλιά του πελάτη για να βελτιωθεί η ροή της ενέργειας. Το μασάζ με ζεστές πέτρες είναι ακατάλληλο για άτομα με αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, άτομα που έχουν διαβήτη, για τις εγκύους και τις γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Spa & Massage Signature 4-Handed Massage

το Spa & Massage Signature 4-Handed Massage μπορεί να είναι Ταϊλανδέζικου ή Σουηδικού τύπου, deep tissue ή μασάζ τύπου αρωματοθεραπείας. Γίνεται από δύο θεραπευτές και είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό.

Πότε απαγορεύεται το μασάζ

Όλοι οι θεραπευτές/πρακτικοί διεξάγουν μια προκαταρκτική αξιολόγηση για να προσδιορίσουν την περιοχή με πρόβλημα και για να καθορίσουν κατά πόσον ο πελάτης μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία. Μασάζ δεν πρέπει να γίνεται κατευθείαν πάνω σε μώλωπες, σε δέρμα με φλεγμονή, σε πληγές που δεν έχουν επουλωθεί πλήρως, πάνω από όγκους, σε κοιλιακή κήλη, ή σε περιοχές με πρόσφατα κατάγματα. Επίσης, το μασάζ δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μετά από χημειοθεραπεία, ή αμέσως μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Επίσης, δεν συνιστάται για τους ανθρώπους που έχουν κάποια μεταδοτική ασθένεια του δέρματος, όπως δερματικό εξάνθημα, ή μια ανοιχτή πληγή που στάζει, και δεν συνιστάται για ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε θρόμβωση του αίματος (υπάρχει κίνδυνος απόσπασης θρόμβων του αίματος). Οι έγκυες γυναίκες πρέπει πάντοτε να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν κάνουνε μασάζ, το οποίο θα πρέπει να γίνεται μόνο από θεραπευτή, ο οποίος έχει πιστοποιηθεί σε μασέρ εγκυμοσύνης.

Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε μασάζ

Μπορείτε να κάνετε μασάζ χαλάρωσης μία φορά το μήνα για μια ώρα, ή όσο συχνά θέλετε. Για τραυματισμούς και χρόνιες παθήσεις, όπως πονοκεφάλους και πόνο στην πλάτη, απαιτούνται πιο συχνές, σύντομες θεραπείες. Να έχετε υπόψη σας ότι όσο πιο μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε το πρόβλημα, τόσο περισσότερη θεραπεία θα χρειαστεί. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι αν μία θεραπεία δεν βοηθά την κατάστασή σας, είναι καιρός να την σταματήστε, να αναζητήσετε ένα άλλο θεραπευτή και δοκιμάσετε μια άλλη θεραπεία.

Στο Symmetrical Personal Training, όλα τα μασάζ και οι θεραπείες spa γίνονται με τη χρήση των Φυσικών Προϊόντων Massada

Μάθετε επίσης για ...

Καλέστε μας τώρα στο 25366200 ή 99652864 για να πάρετε την προσφορά στο Spa Massage

HYPOXI in Cyprus at Symmetrical Personal Training | Design your body Power Plate in Cyprus at Symmetrical Personal Training | my body, my time Icoone at Symmetrical | the Multi Micro Alveolar Stimulation Massada Natural Products at Symmetrical
Fish_Spa Hypoxi Power_Plate Pilates Zumba Yoga PRGF Spa_Massage Personal_Training Icoone Beauty_Therapies